30 år med hudpleie

Postet av Lisette Hud og Helseklinikk den 8. Okt 2018

JUBILERER: Ingjerd Holm var bare 21 år da hun kjøpte sin første salong, nå har hun drevet Lisette Hud og Helse i 30 år. FOTO: Kjersti Bache

 


– Grunnen til at jeg ble hudterapeut, var at jeg sleit med kviser og arr sjøl. Jeg ble ansatt av hudpleieren jeg gikk til, sier Ingjerd Holm (51) som driver Lisette Hud og Helse.

Skrevet av Kjersti Bache
kjersti.bache@op.no

Hun skulle egentlig jobbe innen reiseliv, men hennes egen problemhud staket kursen for Ingjerd Holm. Det er hun glad for i dag, 30 år etter at hun kjøpte salongen etter Lise Adine Nordby.

– Jeg husker den første dagen. Jeg kom på at jeg ikke hadde vekslepenger, og for å få det måtte jeg i banken med bankkort, som jeg heller ikke hadde med.

Ingjerd gikk inn i DnB for å forklare problemet.

– Men er det ikke du som har overtatt salongen etter Lise? Dette ordner vi, sa damen i banken. Det glemmer jeg aldri! Tenk å bli tatt imot sånn.

Ingjerd er ikke hudpleieren med fokus på sminke og neglelakk. Hun ønsker å hjelpe folk til å føle seg vel.

– Jeg kom fra Tønsberg, og var vant til kundene der. I Larvik var folk mye mer nøysomme. De brukte Spenol. Det var ikke like enkelt å få dem over på andre hudprodukter, ler Ingjerd.

Stor salong på 90-tallet

I dag er det annerledes. Og Tønsberg-kvinnen holder fortsatt til her med sin Lisette Hud og Helse, til tross for at hun i mange år har bodd i Åsgårdstrand.

– Jeg har så mange faste og gode kunder. En del har jeg hatt i alle de 30 årene, smiler hun. Og forteller at salongen har skiftet form og plassering flere ganger.

– På begynnelsen av 1990-tallet drev jeg sammen med den daværende mannen min på hjørnet i Kongegata og Øvre Torggate. Han sydde brudekjoler og var frisør, vi hadde fotpleie og massør i tillegg til hudpleie. Men så fikk vi barn, og husleia økte kraftig.

I dag driver hun aleine i andre etasje hos Senter 18, og synes det er greit.

– Ser hvor heldig jeg er

Jeg er en veldig nysgjerrig person, og liker å utdanne meg og å utvide horisonten. Derfor har jeg stadig tatt kurs og utdanninger. Først fireårig biopat-utdanning fra Danmark, og nå sist tok jeg sykepleierutdanning. Jeg ble ferdig i 2016.

– Men du jobber her fortsatt?

Ingjerd humrer

– Nå ser jeg hvor heldig jeg er. Som kan komme inn i min egen «stue» og behandle mine kunder. Mange av dem har jeg blitt godt kjent med. Jeg får stadig gaver av kundene mine, som blomster og bøker, og til jul får jeg en hel gavepakke med hjemmebakte havrekjeks, ost og syltetøy. Tenk å ha det sånn!

For i 2006 strammet det seg til. Ingjerds bror døde i en tragisk båtulykke.

– Når folk klaget på rynkene sine, kjente jeg at jeg ble uvel. Jeg følte at det ble for mye dill og dall. Så jeg stengte i hele juli det året. Hun trengte å snakke med folk som skjønte hva hun balte med.

Fantastiske kunder

I 2012 tok hun steget og begynte på sykepleierstudiet samtidig som hun holdt åpent noen dager i uka.

– Målet var vel egentlig å satse på sykepleieryrket, begynner Ingjerd. Som på den tiden var alenemor for tre ungdommer.

– Men selv om jeg synes sykepleie er et spennende yrke og jeg har lært masse, fikk jeg også et innblikk inn i deres arbeidssituasjon. Med tidspress, ugunstige vakter og veldig ofte en følelse av ikke å bli satt pris på av ledelsen.

Hun slår ut med armene.

– Så utdanningen åpnet øynene for hvor bra jeg har det her! Med de fantastiske kundene mine. Og så jobber jeg heller en del vakter som sykepleier.

Medisinsk

I tillegg ser Ingjerd at det åpner seg en ny verden av medisinske behandlinger innen hudpleie.

– Du har kastet deg på Botoxbølgen?

– Jeg har tatt en autorisasjon som omhandler Botox- og Restylane-injiseringer, men er ytterst forsiktig med å overdrive. Jeg er også opptatt av at vi skal vise alderen vår. Og jeg kommer aldri til å gjøre annet enn veldig små bedringer.

Hun forteller om folk som kommer gråtende med sine hudproblemer.

– Når de kommer strålende ut fra en behandling hos meg, da er det lønn nok i massevis.

Ingjerd blir stille. Huden er jo en del av personligheten vår. Hun har hjulpet hardt brannskadde, ungdom med alvorlige kviseproblemer.

– Så er selvsagt også noe av det jeg driver med å gi rent velvære, konstaterer hun.

HelsereiserSUNN FERIE: Ingjerd Holm og Ann-Hege Pedersen inviterer til helseferie med yoga til Lofoten i august. Foto: Lise Reng

– Hudpleie er derimot ingen kvikkfiks. Jeg kan ikke trylle. Hva slags hud du har er genetisk betinget, den er et resultat av hvordan du har det og hvordan du lever, sier Ingjerd.

– Jeg pleier å si at du bør gjøre noe hver dag som gir deg bobler i magen! Hun ler. Tenker på alle samtalene hun har med kundene.

– Jeg har blitt isbader på grunn av en 90 år gammel kunde som isbadet og var så sprek.

Selv korter hun gjerne kjøreturen fra Åsgårdstrand til Larvik ved å sykle til Tønsberg og ta tog derfra.

I fjor fikk hun utløp for litt av den reiselivsjobben hun ønsket seg. Sammen med yogalærer Ann Hege Pedersen arrangerte hun helsetur til Lofoten. 

– Vi inviterer til ny tur i sommer, i begynnelsen av august. Til Vakre Naustholmen, der vi bader, går tur, lager mat og har yogaklasser i naturen og får påfyll. Det er fortsatt noen plasser, avslutter hun.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.