Behandling før etter

Restylane og Botox


RESTYLANE

Restylane® produseres av legemiddelselskapet Galderma, som er et av verdens største dermatologiske selskap. Restylane er en type filler som brukes til å fylle opp rynker og folder for å gjenskape tap av volum,  skape ansiktsstruktur og forsterke huden, samt korrigere arr og tap av fettvev i underhuden. Restylane har en foryngende effekt på huden og inneholder ingen giftstoffer.


I min klinikk bruker jeg i hovedsak Restylane som inneholder hyaluronsyre (HA). Restylane er verdens mest dokumenterte filler med HA.

HA er et naturlig sukkermolekyl som produseres i hud og brusk hos både mennesker og dyr, og er grunnsubstansen i bindevev. Det som skiller Restylane fra andre fillere er at den er fremstilt som nesten identisk med kroppens egen hyaluronsyre, under 1% modifisert. Kroppen oppfatter filleren som dens egen HA, og gir derfor svært sjeldent reaksjoner.


Huden forandres etter hvert som vi blir eldre. Et av de viktigste stoffene i huden er nettopp HA, som binder opp til 1000 ganger sin egen vekt i vann og dermed bidrar til å fukte huden innenfra og skape fylde og struktur. Dette er med på å gi huden økt stabilitet og elastisitet. Når vi blir eldre svekkes kvaliteten på hyaluronsyren, og kollagen og elastinfibrer brytes ned. Alt dette gjør huden tørrere, spensten forsvinner og aldringstegn som linjer og rynker begynner å dukke opp.

Restylane kan da med stor fordel injiseres og dermed tilføre ny, frisk hyaluronsyre, slik at aldringstegn du ikke ønsker å beholde dempes eller glattes ut.


Kliniske studier viser også at Restylane hjelper kroppen til selv å øke produksjonen av kollagen, og kan således virke forebyggende på aldringsprosessen.


Hva kan Restylane gjøre for meg?


Restylane finnes i flere varianter som på forskjellige måter fremhever eller forbedrer utseendet ditt.

Enten du ønsker å forynge huden, glatte ut rynker, hele arr, gjenopprette volum i ansiktet, markere konturer eller definere leppene, så finnes det et produkt fra Restylane for deg.

Jeg som autorisert behandler vil velge det produktet som passer deg og din hudtype best.


*Glatte ut linjer

Linjer og rynker kan gi ansiktet karakter og personlighet, men ikke alle rynker er like flatterende. Restylane glatter ut linjene på en rask, enkel og trygg måte, og resultatet er naturlig, slik at du fortsatt beholder ditt eget utseende.


*Skape fyldigere lepper

Leppene er ansiktets midtpunkt, og får ofte mye oppmerksomhet. Restylane tilbyr to helt nyutviklede og spesialdesignede produkter for lepper. Restylane Lip Volume er spesielt utviklet for å skape fyldigere lepper, mens Restylane Lip Refresh gir fuktighet, mer definerte leppekonturer og en mer markert amorbue på en naturlig måte.

Begge produktene gjør leppene uimotståelig myke, og med lang varighet (opptil 6 mnd).


*Ansiktskonturering og volum

Med årene mister ansiktstrekkene sin rundhet. Restylane gjenoppretter raskt og enkelt volum i de mest utsatte områdene. Restylane kan også gi deg en mer definert hake eller mer markerte kinnben.


*Hudforyngelse - Forbedre hudens spenst og struktur

Restylane Skinboosters er en prisbelønnet og anerkjent skjønnhetsbehandling som gir huden glød ved å glatte ut huden skånsomt og naturlig fra innsiden. Ved å fylle på med HA under huden, øker Restylane Skinboosters fuktbalansen og gir huden bedre spenst og struktur. Det er vitenskapelig bevist at Restylane Skinboosters forbedrer hudkvaliteten, og produktet kan blant annet brukes til å forynge utseendet på ansikt, hals, bryst og hender.


Må jeg ta bedøvelse?


Ettersom alle opplever smerte forskjellig, leveres Restylane både med og uten innebygd bedøvelse, noe som kan føles betryggende. Hvis du tenker at du trenger bedøvelsekrem kan det være lurt å komme en 1/2 time før timen. 


Hvor lenge er effekten av Restylane synlig?


Resultatet av kun én behandling er synlig umiddelbart, og kan vare i inntil et år. Med oppfølgingsbehandling i løpet av ni måneder etter din første behandling, kan den synlige effekten av Restylane vare i inntil 18 måneder.

Etter en leppebehandling kan det være behov for oppfølgingsbehandling etter seks måneder.


Hvordan vil jeg se ut rett etter behandlingen?


Siden behandlingen er rask og ikke medfører kirurgi, kan du uten større problemer gjenoppta dine vanlige gjøremål rett etter behandlingen, men du må regne med enkelte reaksjoner knyttet til injeksjonen. Det er vanlig at man blir rød, hoven, øm eller får kløe i det behandlede området. Blåmerker kan også forekomme.  Slike reaksjoner forsvinner normalt av seg selv i løpet av én til to dager. Etter en leppebehandling kan du være hoven noe lenger. Andre reaksjoner kan i sjeldne tilfeller vare i inntil to uker. Etter behandling

Du som kunde kommer til å få både en skriftlig og verbal instruksjon om hvordan oppfølgingen etter filler- behandlingen skal foregå. Det frarådes å massere de områdene som er blitt behandlet da det kan skje en forskyvning av produktet, samt at det kan oppstå klumper.


Personer og tilstander man ikke skal behandle:

Gravide og ammende

Infeksjoner

Feber

Aktiv herpes i området

Personer under 18 år

Les mer på https://www.restylane.com/no/om-restylaneBotox

Botox er et merkevarenavn på Botulinum Toxin Type A, et naturlig forekommende protein produsert av en bakterie som heter Clostridium botulinum. I min klinikk benytter jeg Azzalure og Vistabel.


Botox blir mye brukt over hele verden, blant annet til å løse opp smertefulle krampetilstander hos mennesker med hjerneskader, med lammelser og skjeling. Det forskes stadig på nye bruksområder, seneste forskning er knyttet til kreft, slanking og rosacea.


Botulinum Toxin ble godkjent som legemiddel av FDA i 1989 og i Norge i 2002.

Botox hindrer frigjøringen av acetylcholin. Ved å hemme frigjøringen av acetylcholin fører botox til at nerveceller ikke klarer å overføre signaler til muskelceller, slik at musklene blir uvirksomme i ca. 3-4 måneder.


Behandlingsområder:

Preparatet er best kjent for å behandle: sinnarynken, kråketær, panne, hodepine/migrene, overdreven tannkjøttsmil/ gummy smile, tanngnissing og overdreven svetting under armer.


Varighet/ Resultat


Virkningen starter allerede fra 72 timer etter injisering. Kunden merker vanligvis virkningen av Botulinum Toxin etter en uke men max effekt oppnås etter ca. to uker. Virkningen varer opptil 4 måneder. Behandlingen bør ikke foretas hyppigere enn hver 3. måned (grunnet antistoffdannelse). Etter behandlingen vil huden rundt området se glattere ut, med færre rynker. 


Før behandling


Konsultasjon foretas alltid før man behandles med botox. Her vil behandleren gå gjennom informasjon- og samtykkeskjema, og om selve behandlingen, samt tiden etter injeksjonen. Min ansvarlige lege skal godkjenne samtykkeskjemaet med pasienten.


Etter behandling


Følg rådene du får av din autoriserte behandler etter injeksjoner, slik at du får den beste effekten ut av behandlingen.


Ikke ta på ansiktet 4 timer etter behanling, da dette kan medføre en infeksjon

Ikke massere på område

Ikke drikk alkohol samme dag


Hodepine kan forekomme etter behandling


Dersom en pasient får sterke reaksjoner etter behandlingen, noe som er svært sjeldent, kontakt behandler


Personer og tilstander man ikke skal behandle

Gravide og ammende

Pasienter med alvorlige bindevevssykdommer, spesielt i ansiktet

Pasienter med nevromuskulær sykdom: Lambert Eaten syndrom, ALS, motorisk nevropati, Myastenia gravis (kan forsterke effekten av botox)

Kreftsykdommer

Infeksjoner og feber

Aktiv herpes i området

Personer under 18 år

Bestill time