Harmony laser

IPL - Laser for pigment og sprengte blodkar

IPL - Intense Pulsed Light


IPL behandlingen fjerner effektivt og skånsomt pigmentflekker, hemangiomer, solskader, kapillærer/couperose og fødselsmerker. Behandlingen er trygg og gir meget gode resultater.


Hva er IPL?

IPL er et bredspektret lys med flere bruksområder, det har overtatt mange av funksjonene til tidligere laserbehandlinger, men som er mer effektiv og skånsom. Vi arbeider med forskjellige bølgelengder hvor varmen omdannes til spesifikk energi i huden. Man skal være klar over at det er mange forskjellige typer IPL-behandlinger med både høy og lav energi. Vår IPL fra Alma har et innebygget kjølesystem. Effektivt kjølesystem bidrar til en effektiv, rask og trygg behandling av sprengte blodkar, pigmentflekker og andre hudproblemer.Antall behandlinger/tid mellom behandlingene

Det er individuelt hvor mange behandlinger en bør ha men fra 1-4 behandlinger med ca.3- 4 ukers kan være nødvendig for å oppnå et tilfredsstillende resultat. Huden skal være helt leget før supplerende behandling.

IPL- for pigment og fødselsmerker


IPL er et instrument som avgir meget sterke lyspulser med bestemte bølgelengder. Lyset absorberes i melaninet og omdannes til varme. Ved kraftig varme ødelegges/”sprenges” melaninet. Brune flekker i huden kan skyldes overeksponering av sol uten nok beskyttelse men kan også ha hormonelle årsaker. Vi kan vise til gode resultater ved bruk av IPL.  

Det er viktig å behandle huden din med riktige produkter, du vil derfor få tilbud om et krem- og behandlingsprogram for pigmentskader i huden. Hvor mange behandlinger du trenger er avhengig av konsentrasjonen av pigmentceller i huden, og hvor dypt de ligger. Med riktig behandling kan du oppnå gode resultater.

Fødselsmerke

 IPL mot overfladiske blodkar


IPL er et instrument som avgir meget sterke lyspulser med bestemte bølgelengder. Lyset absorberes i blodet, og lysenergien omdannes til varme. Ved kraftig oppvarming skades karveggen, og blodkaret forsvinner gradvis i løpet av et par uker. Dettet kalles selektiv fotokoagulering, dvs. at man kan behandle en forandring i huden uten at nærliggende vev skades. Instrumentets håndstykke føres over det aktuelle området samtidig som det gis fortløpende pulser. Det kjennes som en varm strikk som treffer huden din, raskt og nesten smertefritt.

Såkalte sprengte blodkar kan oppstå hvor som helst på kroppen, men forekommer oftest i ansiktet og på bena. Vanligst er de på nese og kinn. De er skjemmende, men medisinsk sett ufarlige. Sprengte blodkar og diffus rødhet i huden kan ha ulike årsaker:  


  • Genetisk disposisjon
  • Hudsykdom (for eksempel rosacea)
  • Bruk av visse legemidler
  • Graviditet
  • Hormonelle forandringer
  • Statisk arbeid
  • Forfrysning
  • Solskade


Rødhet i ansiktet kan også skyldes varmt eller kaldt vær, drikker som alkohol og kaffe, sterkt krydret mat, stress og fysisk aktivitet.

Øre før etter

Før behandling:


Huden skal være så lys som mulig, unngå sol, solarium og selvbruningskrem 4 uker før behandlingen. Mørk hud inneholder mye pigment, dette kan medføre at huden rundt blir opphetet av lyspulsen, og ikke bare blodkaret. Resultatet kan dermed bli en kraftig hudreaksjon. 


Etter behandling:


Det kan enkelte ganger oppstå skorpedannelse. Ikke klø på eventuelle skorper, da det vil kunne forårsake infeksjon og arrdannelse. Det kan, i sjeldne tilfeller, oppstå forbigående hyper- eller hypopigmenteringer (mørke eller hvite ”flekker”). Det kan oppstå noe hevelse dagen etter, særlig under øynene og spesielt om morgenen. Dette gir seg vanligvis raskt. Noe tørr hud den første uken etter behandlingen er også ganske vanlig. Vi anbefaler at du bruker fet krem og solkrem faktor 50 i 4 uker etter behandlingen.


Bestill time