Hvem er jeg?


I tenårene var jeg sterkt plaget med kviser, jeg forsøkte mye rart, alt fra medisiner til sterke hudpreparater, noe funket, annet ikke. Jeg fikk grove arr i kinnene og kontaktet derfor en hudpleier som startet med behandlinger av huden min. Dette hjalp, jeg fikk gode råd om hvilke hudpleieprodukter jeg burde bruke hjemme og om kostvaner. Jeg følte at jeg ble tatt på alvor. Det er ikke spesielt morsomt å gå med kviser når en er ung, en alder hvor en vil føle seg vel ,«fresh» og pen. Dette er grunnen til at jeg driver med hudpleie i dag. 01.juli 1988 overtok jeg «Lisette hudpleie» i Larvik og har idag mange faste kunder som kommer regelmessig til hudpleie. Noen kommer for å rense huden sin, andre vil stramme opp rynker, redusere sine pigmentflekker, forbedre arr og grov hud, bli kvitt sjenerende hårvekst eller bare komme for å prate og ha en god opplevelse med en ansiktsbehandling. Dette er timen hvor du slapper godt av, huden blir renset og peelet, pusten senkes til yoga-modus og du nyter massasje av ansikt, skuldre og nakke. Tilslutt legges en maske som tilpasses din hudtype.

Bilde av Ingjerd Holm, eier av Lisette Hud & Helse

Utdannelse

Av utdannelse har jeg først et år på en privatskole i Oslo innen hud og helse. Deretter jobbet jeg i en hudpleiesalong i 2 år og fikk litt erfaring før jeg kjøpte min egen klinikk. Etter en tid hadde jeg lyst til å fordype meg i ernæring, helse og naturmedisin og startet på «Biopat og urteskolen»,  en dansk skole, som hadde en egen avdeling i Oslo. Den tok 4 år på deltid og var satt sammen av amerikansk biologisk medisin, tysk immun- og symbioseterapi samt skandinavisk naturmedisin. Utdannelsen ga en mer helhetlig forståelse for sunn og optimal helse, basert på hva som bygger opp et naturlig immunsystem, hvilke faktorer som er nedbrytende/oppbyggende og hvilke tiltak som kan gi sunn helse. I kombinasjon tok jeg også «Phytoterapi» utdannelse, den ga meg læring av urter som gir støtte og utrensing i en detox-behandling.

I 2012 startet jeg opp på et 4 årig studie innen sykepleie, et studie som ga meg et innblikk i den vestlige medisinen. Utbyttet av dette studie ga meg egentlig mange innfallsvinkler, grundig gjennomgang av anatomi og fysiologi, læren om mikrober, ernæring, sykdommer, smittevern osv. Vi lærte også om ledelse, veiledning og coaching i sykepleien, et verktøy som kan være nyttig for klargjøre eller sette seg et mål.

Noe jeg også fant nyttig var det å forske. Finne artikler som jeg synes er interessante, vurdere om de er faglig godkjente og holde meg oppdatert innen ulike områder.

I 2017 gjennomførte jeg kurs med eksamen hos Galderma, et medisinsk firma som leverer Restylane-produktene for hud-injiseringer. Dette er et internasjonalt legemiddelfirma som ble etablert i 1981, idag har de over 4000 ansatte som arbeider med alt fra forskning til markedsføring av legemidler. De streber etter å bli ledende foretak innen dermatologi og leverer effektive og sikre produkter, noe jeg er opptatt av.


Klinikken

November 2019 kjøpte jeg den første laseren min "Soprano Ice" fra Alma lasers, den fjerner mørke hår både i ansikt og på kropp og er utrolig effektiv. Kundene får en behagelig behandling med kjøling inkludert i laseren, så en unngår rødhet eller blemmer etter behandlingen. Så godt å bli kvitt sjenerende hår under armer, på bikinikant, legger, lår eller i ansikt. Det er en morsom behandling å jobbe med, siden den går raskt og er så effektiv for kunden.

Oktober 2020 investerte jeg i enda en laser, eller ipl som den kalles, "Harmony XL PRO". Den behandler sprengte blodkar og pigmentering i huden. Jeg kan behandle både ansikt, bryst og hender med denne maskinen. Huden etterlates jevn og ren, samtidig får du en kollagen-stimulerende effekt, og porer trekker seg sammen.Jeg elsker å gå på kurs, lære meg nye metoder eller behandlinger og tenker at det er sunt også for hjernen å bli stimulert, treffe andre kollegaer, høre hva de gjør på sine klinikker, dele erfaringer osv.

Uansett hvor gode behandlinger og dyre preparater som finnes på markedet er et vakkert utseende, for meg, den utstrålingen du gir av deg selv til andre. En sunn hud med en vital kropp og et vakkert smil er noe av det vakreste jeg ser. Din indre skjønnhet kan bare du utstråle, ikke et plettfritt og mimikk-løst utseende basert på injiseringer. Eller et sterkt sminket ansikt som dekker det naturlige.


Jeg er opptatt av at det du bruker på huden din skal være nyttiggjørende, gi beskyttelse og gi god hudhelse. Det finnes et hav av produkter på markdedet, og ofte vanskelig å orientere seg om hva som passer din hud best. Jeg fører produkter som ZO skin Health, Priori, Decleor, Danne, Kalahari og make-up fra Bare Minerals. Du kan lese mer om de ved å gå inn på nettsidene deres.Mine behandlinger er nøye valgt ut, basert på forskning men også egenerfart, og du er varmt velkommen til klinikken min.